top of page

Rug, nek en schouderklachten

Nek- en schouderklachten zijn samen met rugklachten en hoofdpijn de meest voorkomende vorm van gewricht en spierklachten. 

Binnen klachten aan arm, nek of schouder wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en aspecifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. Aspecifieke klachten van de arm, nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren.

 

Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg. Een hoge psychische belasting (werkstress, werktempo, werkdruk, hoge mentale eisen, spanningen in de privé sfeer, trauma) kan leiden tot hogere spierspanning. Dit vergroot de kans dat een aanwezige klacht voort blijft duren.

Hoe ziet klachtengerichte rug, nek en schoudermassage eruit?

Deze massage is speciaal bedoeld voor mensen die klachten hebben aan de rug, schouders en/of nek. Tijdens een korte maar intensieve massage waarbij de spieren weer kunnen ontspannen wordt vooral gekeken naar de plaats van deze (a-) specifieke klachten. Afhankelijk van de ernst van de klachten zal er eventueel met u een behandelplan worden afgesproken.

Bij deze massage, uitgevoerd op een massagetafel, die 40 minuten duurt, wordt de aandacht speciaal gericht op de rug, nek en schouders. Tevens wordt er gekeken naar een eventuele aanwezige bekken scheefstand.

Een Klachtengerichte massage nodig?

De specialisatie massage wordt gegeven in de praktijk maar is ook op locatie mogelijk (zie informatie). U bent bij Mandisakura massages Hilversum aan het goede adres voor een deskundig uitgevoerde massage en een persoonlijke benadering van uw klachten. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u terecht op het contactformulier

bottom of page